Biografie

Alt-mezzo Emilie Wijers studeerde aan het Fontys conservatorium in Tilburg, en volgt zanglessen bij Harry Ruijl en Barbara Kozelj.

 

Ze heeft met een solovoorstelling over Aletta Jacobs haar bachelor Klassiek Muziektheater afgerond, een zangopleiding die zich met name richt op het operavak. Ze was dan ook te zien als soliste in het Opera Forward Festival van de Nationale Opera in Amsterdam en in de barokopera Dido en Aeneas (Purcell).

 

In 2019 heeft ze haar Master of Music afgerond met een specialisatie in oratorium.  Als alt-solist heeft ze al veel grote werken gezongen, zoals de Krönungsmesse en het Requiem van Mozart, het Gloria van Vivaldi,  de Petite Messe Solennelle (Rossini), de Messiah (Händel), de Zapp Matthäus, de Johannes Passion en het befaamde Weihnachtsoratorium van J.S. Bach.

 

Als kind begon Emilie haar muzikale vorming op het CKe in Eindhoven met het bespelen van de altviool. Al op jonge leeftijd startte ze met spelen in ensembles en orkesten, en groeide uiteindelijk door tot aanvoerder in het Euregio Jeugdorkest.  Op 17-jarige leeftijd vond ze echter haar grote muzikale passie in de klassieke zang.

 

 

 

Foto's: Isabeau Bosscher